välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

trä hårdhet & densitet

Postad av : Jan-Olof Stoor

Även träd är i stort sett delas in i hårda träslag och barrmassaved, är det anmärkningsvärt att dessa kategorier inte nödvändigtvis jämställer med faktiska ved hårdhet. Hårdhet och täthet kan också variera mellan splintved och kärnved på en och samma träd

barr-och lövträd

Begreppen "barr" och "hårda" är inte kategoriserade efter hårdhet utan snarare av ett träds cellstruktur. Även om det inte alltid fallet, lövträd har oftast större styrka än barrträd.

Hårdhet

Trä hårdhet mäts genom Janka-test som mäter den nödvändiga kraft att driva hälften av en stålkula diameter i ett urval av trä. Den Janka skalan är en praktisk referens för specialister trägolv och andra.

Densitet

Generellt korrelerar densiteten med styrka och hårdhet, och Super-täta trä, som Ironwood, lever upp till sitt namn. Den mäts genom vikten av en viss massa av torrt trä.

Splintved och kärnvirke

splintveden är den yttre trä, precis under barken, som fortfarande innehåller några levande celler. Kärnved är inredningen trä som inte har någon levande celler.

Densitet Diagram

Densitet listor för olika trädslag är användbara träbearbetning referenser. Till exempel är låg densitet trä som balsa (170 kg per kubikmeter) Perfekt för modellbygge, men hög densitet trä som vit aska (670 kg per kubikmeter) gör hållbara, vackra möbler.

    Previous:nothing
    Next:hur man löda till guld pcb
    
    Copyright © 2011 give2all.org