välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sol spis aktiviteter

Postad av : Jeanette Morales

En sol spis använder solljus som sin energikälla, vilket gör det en billig, no-bränsle alternativ för matlagning utomhus. Solar spisar används ofta i situationer som kräver minsta bränsleförbrukning eller områden med hög brandrisk. Dessa inställningar omvandla ljus till värme, ofta genom att fånga den under en solid, genomskinliga locket. Även om det är mer komplicerade mönster på marknaden är det möjligt att experimentera och göra din egen sol spis med material som finns hemma.

Bygga en sol spis

En sol spis kan konstrueras med hjälp av en pizza låda, svart konstruktion papper, aluminiumfolie och plastfolie. Täckt i aluminiumfolie, kommer ned på pizza lock reflekterar ljuset i "ugnen" när den är uppallad ovanför pizzakartongen. Täckt i plastfolie, kommer upp i pizzakartongen släppa in ljus, men fälla den en gång inne. Täckt i svart papper, kommer ned i pizzakartongen behålla fångade värmen. Alternativt kan två kartonger eller tjockt affischen styrelse användas för att konstruera ett mönster. Se bara till att den har ett lock, fönster och reflektor.

Registrering av temperaturen

Använda en ugn termometer kan du spela in den temperatur som skall uppnås i din sol spis. Inspelning av temperaturen gör att du kan justera din konstruktion för maximal effektivitet, eller bara övervaka hur snabbt värme vinna och förlust inträffar beroende på vissa variabler.

Matlagning

Matlagning i en sol spis kräver lite tålamod eftersom det kan ta lite längre tid än en vanlig ugn. Spisen bör förvärmas i solen, och ingredienser bör utarbetas i en skål eller kastrull. Resultaten bör ätas och njöt, med hänsyn till likheter och skillnader mellan sol matlagning och andra typer av matlagning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org