välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

målen för sammansatta mikroskop

Postad av : Magnus Ekblad

Sammansatta mikroskop är speciella mikroskop med flera olika objektiv som kombinerar ljuseffekter för att zooma in på ett prov. Dessa mikroskop används av amatörer, lärare och läkare att undersöka en mängd olika föremål. Nyckeln till det sammansatta mikroskopet är objektiv, ofta kallad bara mål. Dessa linser är röret-liknande strukturer som koncentrerar ljuset vid en viss punkt på provet. Mest sammansatta mikroskop har två till fyra av dessa linser

Low och High Power

Anledningen sammansatta mikroskop har olika antal mål är för olika omfattning befogenheter. Ibland tittarna kan bara vill zooma in 10 eller 20 gånger. I detta fall skulle de använda en av de låga linser makten mål med mer förenklade glasögon. Vid andra tillfällen kan tittarna vill zooma in 100, 500 eller till och med 2,000 x, och de skulle byta till en hög effekt objekt objektivet genom att vrida linsen hjulet på mikroskopet. Olika sammansatta mikroskop tenderar att komma med olika sortiment av linser.

Långa och korta Barrel

mål också finns i en mängd av fat längder. Tunnan är röret som inrymmer objektivet struktur. Detta problem blir mer sällsynt, tack vare en tysk standard som kräver att alla lins fat att ha en max justering längd av 45 millimeter, vilket ger bättre yta uppfattning än kortare fat. Men äldre fat tenderar att ha en kortare sträcka av 35 mm.

Infällbar

Vissa mål är skjutbara, och vissa inte. I allmänhet har en infällbar lins förmågan att "studsa tillbaka" om den kommer i kontakt med en maträtt eller prov. Denna funktion gör att linsen rebound utan att skada vare sig den känsliga provet eller den dyra objektiv. Denna funktion finns på lång pipa, till hög effekt mål som är tänkt att utvidgas nära till prov.

Stereo och Mono linser

Stereo linser möjligt för användare att se med båda ögonen med hjälp av en kikare-liknande setup. Mono struktur linser har bara ett mål som används i en tid, vilket leder till bara ett öga. Fördelen med en kikare setup är djupseende: tittarna kan mer exakt analysera ytor och texturer än med en enda lins. Men enda linser möjliggöra en tydligare uppfattning vid högre förstoring.

    Previous:nothing
    Next:elektroniska transformatorer förklaras
    
    Copyright © 2011 give2all.org