välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Meade superwedge instruktioner

Postad av : Jonathan Nyberg

Den Meade Superwedge tillåter Meade 10-och 12-tums LX200 teleskop som ska monteras i Ekvatorial-läge. Bestående av kilen kroppen och tilt-plattan, ger Superwedge dig att tippa teleskopet optiska röret för att matcha teleskopets läge, mätt i grader latitud. Genom att luta den optiska tuben, kan det datoriserade motorer inom teleskopet spår himlakroppar över himlen utan att rotera, hålla objektet korrekt placerade i okularet field-of-view. Denna funktion är en lyx, visuellt och kritisk när man astrophotographs eller när du använder en djup kamera himmel bildframställning eller ladda-kopplad enhet (CCD). Båda dessa är digital-Imaging-enheter som tar fotografier av himlen

Du behöver:. . .
En assistent


1
Ta bort de två 8-32 nylon skruvarna på kanten av fältet stativhuvud. Fäst tangerar armen till kanten av fältet stativhuvud med 8-32 av 1 /2 tums skruvar mössa som medföljer Superwedge.
2.
Tryck långt fält stativ gängstång upp genom mitten av stativhuvud, så det sträcker sig flera inches ovanför stativhuvud. Håll stången på plats underifrån, medan en assistent placerar Superwedge på toppen av fältet stativhuvud, så att gängstången att passera genom mitten av Superwedge. Det finns ett hål i mitten av Superwedge.
3.
Rikta in stift sträcker sig från botten om Azimut dragkraft baren ligger på Superwedge, så det passar in i skåran på tangent arm sträcker sig från kanten av stativhuvud. Skruva på den gängade stången, den stora handen ratten /kompass, som sträcker sig upp genom mitten av Superwedge. Placera tre platser ligger på Superwedge utgångspunkt under de tre gängade hålen ligger på stativhuvud och säkra Superwedge använda de tre 5/16-18 med 1 1 /4 tum knappen huvud.
4.
Justera lutningen-plattan genom att lossa skruvarna som finns på varje sida av Superwedge, nära latitud olika skala, och att luta plattan tills pilen visar att plattan är lutar i samma vinkel som latituden av teleskopet plats (dvs justera tilt-plattan till 36 grader om teleskopet platsen är 36 grader latitud). Dra åt låsskruvarna när korrekt justering har gjorts.
5.
Kontrollera bultarna på Superwedge att säkerställa att de är ordentligt åtdragna för att hålla Superwedge på plats på toppen av fältet stativhuvud. Fäst LX200 teleskopet till Superwedge med tre skruvarna som tillhandahålls.
6.
Teleskopet är helt monteras på kilen och området stativ och klar för användning. Demontera teleskopet från kil, men du får lämna Superwedge bifogas stativhuvud, vid transport av fältet stativ.

Tips och varningar


  • magnetisk kompass belägna inom stora hand ratten kan du göra en grundläggande anpassning utan att se Polstjärnan, Polaris.
  • Meade Superwedge är utformad för att användas tillsammans med Meade fältet stativ bara. Den Meade Superwedge accepterar bara 10 -. Och 12-tums LX200 base
  • Använd inte extrem kraft när dragbultar
  • .

    Previous:nothing
    Next:vad är en klippa vinkel i klippning?
    
    Copyright © 2011 give2all.org