välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Idaho inhemska växter

Postad av : Jan-Olof Stoor

Idaho s inhemska floran omfattar en mångfald av arter som trivs i förhållanden som sträcker sig från kyla till torr till fuktig. Förutom buskar och blommor, statens skogar är också hem för mer än 20 olika arter av träd, av vilka många är uppskattad för deras kommersiella värde.

Western White Pine

Idaho's tillstånd träd är den västra White Pine , ett barrträd trädslag med en brungrå bark. Liksom alla barr träd, västra vita tallar har nålar i stället för breda blad och barrträd, vilket betyder att de producerar utsäde som innehåller kottar. Nålarna på västra vit furu är blå-grön i färgen, växer i klasar av fem och är mellan 3 och 5 inches lång. Dess kottar är smala och mellan 5 och 15 inches i längd.



Den västra vit furu kan växa till mer än 100 meter lång, med några exemplar når höjder på upp till 175 meter. De är oftast mellan 5 och 8 meter bred. Dess virke används för att göra hyllor, liksom fönster-och dörrkarmar.

Västra Lärk

En annan vanlig träd i skogarna i Idaho är den västra lärkträd, även kallad Tamarack. Dess skiljer sig från de flesta arter av barrträd i det att den kastar sina barr varje år. Den västra lärkträd är en brand-toleranta arter som trivs i höga höjder där temperaturen är sval och nederbörd är måttlig. Det kan dock inte överleva i skuggan. Träet i västra lärkträd är rödbrun och används för plywood, golv och putsning.

Syringa

schersmin, en lövfällande, förgrening buske som kan växa till höjder på upp till 12 meter, har Idaho statligt blomma sedan 1931. Den producerar kluster av gräddvit blommor med fyra kronblad som påminner om de simulerade orange. Den schersmin är något som är resistenta mot torka och blommar i slutet av våren och försommaren.

Arrowleaf Balsamroot

Som namnet antyder, får arrowleaf balsamroot, en medlem av solros familj, sitt namn från sin trekantiga, spetsiga blad som liknar pilspetsar. Arrowleaf balsamroot är vanliga i hela västra USA och Kanada, särskilt vid kallt, torra regioner. Den har ljust gula blommor och förekommer mest rikligt i bergen områden och under tak av barrskogar. Det är också kännetecknas av en stor, djup pålrot.



Arrowleaf balsamroot är en perenn art som blommar för första gången när den är mellan fem och sju år gamla. Ursprungsbefolkningar som används när alla delar av växten, inklusive utsäde, för inandning.

    Previous:nothing
    Next:Hur man använder en Vivitar teleskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org