välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av svart tång

Postad av : Ulf Friberg

asiatiska köket har införlivat tång i sina rätter i hundratals år, och svart tång är en ingrediens i en mängd olika recept. Även gäster kan känna den svarta tång som används i sushi, det är bara en stam av tång.



Tång har blivit så populär som ingrediens, bönder odlar den särskilt för kulinariska ändamål. Tång som odlas utanför östkusten i USA exporteras över hela världen

Hijiki

Hijiki, som har mer struktur än andra typer av svart tång, normalt säljs torkad;. . Vatten tillsätts innan tillagning. Denna tång innehåller höga halter av järn, fiber och kalcium.



Hijiki också betraktas som en hälso-stöd. Det främjar friskt hår. Medan Hijiki har använts i livsmedel i många år, 2007 studier visar att det kan innehålla höga halter av arsenik. Användning av denna produkt är reglerad i många länder på grund av arsenik oro.

Nori

Nori, en svart tång, torkas för att efterlikna papper efter skörd. Nori, som används för att göra rullade sushi och bollar ris är också ätas med ris till frukost i Asien. Nori innehåller höga halter av kalcium och vitamin B1. Det är en av de mest näringsrika typer av alger som används som livsmedel och är normalt odlas i Korea, Kina och Japan.

Laak'ask

Denna typ av svarta alger, hittades utanför Alaska, är relaterad till den nori odlas i Japan. Det vetenskapliga namnet är Porphyra abbottiae. Som med nori, är det mycket näringsrika med höga halter av vitamin A, vitamin C, jod, järn och kalcium. De alger växer på klipporna fann nära stranden. Locals skörd av tång vid lågvatten och torka den i tång ark.

    Previous:nothing
    Next:Idaho inhemska växter
    
    Copyright © 2011 give2all.org