välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en Vivitar teleskop

Postad av : Jonathan Nyberg

Ett teleskop kan du följa himlakroppar på natthimlen i en fantastisk detaljrikedom. Vivitar tillverkar refraktor teleskop som inkluderar allt du behöver för att börja observera underverk av natthimlen. Refraktor teleskop använda en två-objektivets optiska system för att fånga ljuset från månen, planeter och stjärnor. Vivitar inkluderar två okular, en 60x och en 120x, för att studera dessa mål vid höga förstoringar. Stativ (medföljer) och sökaren förenkla processen för rikta teleskopet på astronomiska mål.

Du behöver:
Vivitar teleskop
. Stativ.
3x optisk sökaren.
60x okular.
120x okularet.


1.
Hitta en visning är i närheten av ljusföroreningar, inklusive gatlyktor, lampor veranda och strålkastare bil. Ljusförorening gör att observera svag objekt, såsom galaxer och nebulosa, svårare. Det gör dock inte påverka bildkvaliteten när observera månen och planeterna.
2.
Lossa tumskruvarna på stativet och utvidga ben till en bekväm höjd. Kontrollera att alla tre benen är lika i höjd och dra åt tumskruvar. Ställ stativet upprätt på en plan yta.
3.
Fäst teleskopet till stativ. Skjut teleskopets monteringsplåten i stativfäste och skruvarna för att säkra teleskopet.
4.
Identifiera din första mål. Börja med månen om du aldrig har använt ett teleskop tidigare. Månen är en idealisk första målet på grund av dess storlek och ljusstyrka. Observation planeter och mer avlägsna astronomiska mål kräver detaljerad himmel diagram.
5.
Rikta teleskopet mot målet genom att höja eller sänka röret och vridbara det vänster eller höger. Titta på målet genom 3x optisk sökaren, som ingår. Centrera objektet i sökaren synfält genom att höja eller sänka teleskop och flytta den åt vänster eller höger.
6.
Sätt 60x okularet i teleskopets focuser att studera objektet i högre förstoringen. Justera fokus ratten på focuser tills objektet återges skarpt i okularet.
7.
Sätt 120x okularet i focuser att följa objektet på ännu högre förstoring. Justera fokus ratten för att skärpa bilden.

Tips och varningar


  • Moonlight minskar synligheten för svaga objekt som galaxer och nebulosan.
  • Windy nätter minska stabiliteten i atmosfären. På blåsiga nätter, förordar 60x okularet över 120x. Hög förstoring kräver en stadig atmosfär för skarpa, tilltalande utsikt.
  • tittar på solen genom ett teleskop kommer att permanent skada din syn.
    Previous:nothing
    Next:arter som gör en lösning sura
    
    Copyright © 2011 give2all.org