välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

experiment med Mentos

Postad av : Jonathan Nyberg

Den reaktion som inträffar när Mentos myntverk hamnar i en flaska läsk är något de flesta skulle inte förvänta-en stor varmvattenberedare läsk skytte från flaskan. Men det är vad som händer, vrida två vanliga objekt till ett säkert och enkelt hem experiment. Experimentet är inte ny, men har bara vunnit popularitet under de senaste fem åren efter en video av Mentos experiment dykt upp på internet.

Hur det fungerar

När en Mentos godis släpps på soda, en explosion inträffar, att skjuta soda rakt ut i luften. Frågor kvarstår om den exakta orsaken till explosionen, men många pekar på koldioxid i soda flaskor, make-up av läsk och Mentos och mängden tryck som används för att flaskan läsk. När Mentos släpps in i soda, de ingredienser som används i mint såsom gelatin, bryta soda ytspänning som det börjar att lösa upp. En Mentos mint har också tusentals "gropar" och inom denna "gropar" koldioxid bubblor kan bildas som den kommer i kontakt med soda. De Mentos sjunker till botten av soda, är koldioxid bubblor som skapats på Mentos själva och gas släpps. Detta gör att soda kan skjutas upp och så småningom ut ur flaskan. En liknande reaktion som händer när glassen är hamnar i ett glas läsk.

Mentos Experiment

Den faktiska experimentet är enkelt. Allt som behövs är en rulle av Mentos och en två-liters flaska läsk. Placera flaskan med läsk i mitten av ett bord, helst utanför för att begränsa saneringen. Öppna flaska läsk och placera paketet med Mentos ovanför öppningen. Släpp alla Mentos i flaskan samtidigt, vilket kommer att resultera i en större reaktion. Antingen diet eller vanlig läsk kan användas och reaktionen blir densamma.

Variationer på Mentos Experiment

Mentos och läsk experiment kan användas i stället för den traditionella bakpulver och ättika vulkanen många barn skapa för en vetenskap rättvis. Göra samma vulkanen ut av gips, som om bakpulver och vinäger har använts. Men i stället för bakpulver lösningen, placera en 12-ounce flaska läsk i mitten av vulkanen. Öppna flaskan försiktigt och placera en rulle Mentos ovanför öppningen som i utomhus experimentet. En gejser eller lava som följd. Färglägg soda röd för en mer traditionell lava effekt.

    Previous:nothing
    Next:stålvajer alternativ
    
    Copyright © 2011 give2all.org