välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stålvajer alternativ

Postad av : Annika Hultén

Stål kabel används ofta i tillämpningar såsom avstängning arkitektur, inklusive helixformad trappor och hängbroar. Stålvajer används också som bogsering kabel för fordon vinschar. Det finns dock flera skäl att använda alternativ till stål kablage, särskilt i situationer där korrosion är en faktor. Det finns några sätt att arkitektur som kan minska behovet av ståltråd stöd helt. När det gäller stål kablage som används för vinschar, avancerade syntetiska material kan ersätta kabeln med en lätt lina.

Syntetlina som en Steel Alternativ

Syntetisk kabel sker vanligtvis med hjälp av en egenutvecklad hemligt recept och vävt in delar av rep. Välja en syntetisk lina över stål presenterar ett antal utmaningar, eftersom stål är i allmänhet fortfarande starkare material. Den metod som repet är vävd är den viktigaste faktorn för styrkan i repet, som är den grundläggande styrkan i själva materialet. Tyvärr har några forskning krävs vid val av lämpligt syntetlina alternativ för dina behov, även special rep leverantörer bör kunna hjälpa dig så länge du känner till kraven, till exempel den maximala belastningen som krävs för kabeln. Var noga med att notera miljöförhållanden där kabeln kommer att användas, eftersom de kan påverka styrkan i syntetiska kabeln, till exempel, kan UV-ljus försämra de flesta typer av syntetiska rep, vilket gör dem olämpliga för långvarig användning utomhus utan några slags avskärmning.

utliggare som ett alternativ till stål Kabel Suspension

fribärande design refererar till en struktur där det finns en stödjande ankare på ena sidan och vikten av struktur överförs längs strukturen tillbaka till stödjande stråle. Ett berömt exempel på en fribärande konstruktion är San Francisco till Oakland Bay Bridge, med liknande mönster över hela världen. En fribärande konstruktion teori kan tillämpas på andra situationer också, såsom spiralformade trapphus med förstärkt stöd under varje steg.

Arch och pelare, stödjer en Steel hängkabel Alternativ

Det romerska imperiet var också en flitig kraft i utformningen av storskaliga strukturer, inklusive broar-allt utan att använda någon av stål kablar som helst. De viktigaste aspekterna av arkitektur som tillät romarna att bygga så stora och effektiva strukturer inget annat än den enkla båge och kolumn design. Denna konstruktion gör att en enda form för att upprepas nästan oändligt i strukturen medan jämnt omfördelning kraft, vilket leder till otroligt hållbara strukturer. Ruinerna av denna design kan fortfarande ses stå i dag i form av antika romerska akvedukter och andra byggnader.

    Previous:nothing
    Next:kemiska reaktioner av natriumnitrit
    
    Copyright © 2011 give2all.org