välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar en ac transformator

Postad av : Valon Istrefi

En växelström (AC) transformator består av två (eller fler) rullar in i ett enda enhet. Ta reda på hur många spolar, räkna antalet trådar som kommer ut av transformatorn och dividera med två, eftersom det finns två trådar per spole. Om en växelström appliceras på en av spolarna det medför en växelström i alla resten av slingorna. Du kan använda en ohmmeter att testa transformator för raster, shorts och grunder
1.
Testa varje spole separat för öppnas (raster) och shorts i spolen. Zero ut din ohmmeter genom att hålla i leder tillsammans med vänster hand medan du slår på noll justera ratten så att mätaren visar exakt noll. Lägg sedan en meter leda till att varje tråd av spolen. Om mätaren läser oändlighet, det finns ett öppet i den spole. Om mätaren visar noll, det är en kort i den spole. En öppen i en spole gör att spolen är onödigt, och ett kort i spolen betyder det kommer att explodera när de används. Dessa tester måste utföras på varje spole.
2.
Testa varje tråd separat för en grund. Håll en meter leda till en tråd och röra de andra leda till att varje metall del av transformatorn. Se till att ingen av trådarna vidrör någon metall del av transformatorn. Detta måste göras för varje tråd. Om det finns en grund, kan transformatorn skada andra komponenter när den används.
3.
Testa varje tråd för shorts till andra rullar. Parkera eller klipp båda trådar av en spole ihop och håll eller klipp ett försprång på mätaren för att båda dessa trådar. Nu beröra andra försprång mätaren att varannan tråd. Fortsätt att göra detta för alla andra spolen. Notera att när en spole har testats på detta sätt kan du lämna trådarna klipps ihop eftersom den inte behöver testas mot andra spolen. Om det finns en kort mellan spolar, kan den orsaka en brand eller skada någon enhet det är i när det drivs upp.
4.
Test för att se om det finns några shorts i en spole av sätta transformator i en krets och mäta spänningar över varje spole. De bör i förhållandet som är stämplat på transformatorn eller tryckta i den tekniska litteraturen. Om de procentsatser är inte korrekta, kommer transformatorn fungerar inte korrekt och kan vara farlig att använda.

Tips och varningar


  • Du kan spara lite tid på prov för öppnas och grunder genom att knyta en tråd av varje spole till en tråd av nästa spole på ett sådant sätt att du har (elektriskt) en stor spole. Detta kommer inte att fungera för andra undersökningar-bara för öppnas och grunder
  • alla ohmmeter tester innan strömmen till transformatorn och gör spänningen tester. . De ohmmeter tester är att kontrollera för de riktigt farliga förhållanden.
    Previous:nothing
    Next:göra termiter gör tunnlar som myror?
    
    Copyright © 2011 give2all.org