välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar skiktat vatten i en graderad cylinder

Postad av : Stefan Svensson

Skapa ett skiktat vatten kolumn i ett mätglas är ett stort vetenskapligt projekt för barn att lära sig om fysik och täthet, och kan göra för en informativ klassrummet demonstration. Vatten skiktningen i en graderad cylinder visar tydligt hur vätskor med olika densitet interagerar med varandra och kan användas för att visa på ett antal olika principer inom naturvetenskapen

Du behöver:.
Vatten (både kalla och varma).
Koppar.
1 /6 tsk salt.
Karamellfärg (2 färger).
1 /3 oz (10 ml) mätcylinder.
Medicin dropper eller pipett.


1.
Häll 1 tsk. av kallt vatten i en kopp och tillsätt 1 /6 tsk. av salt. Blanda väl tills saltet är helt upplöst i vattnet. Lägg till en enda droppe karamellfärg, oavsett färg du vill. Blanda väl och häll hela lösningen i en 1 /3 oz (10 ml) mätcylinder.
2.
Häll 1 tsk varmt, men inte hett, vatten i en separat kopp. Rör i en droppe av olikfärgade karamellfärg.
3.
Tillsätt varmt vatten lösning på den graderade cylindern med hjälp av ett läkemedel dropper eller pipett, lägga i en droppe i taget. Blanda inte två typer av vatten.
4.
Fortsätt att lägga till det varma vattnet tills den graderade cylindern är full. Du bör ha två separata lager av vatten i samma cylinder när du är klar.

Tips och varningar


  • En alternativ metod för att skapa skiktat vatten innebär att hälla det färgade , cool salt vatten i cylindern och placera en bit skum över vattnet. Häll varmt kranvatten över skum och försiktigt bort det, se till att inte av misstag röra vattnet. Denna metod är snabbare, men är svårare att utföra korrekt.
    Previous:nothing
    Next:hur man kan bryta din egen Geoder
    
    Copyright © 2011 give2all.org