välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man använder en Meade DSI kamera

Postad av : Camilla Näslund

Meade Deep Sky Imager (DSI) kamera är en högpresterande Charge Couple Device (CCD) som gör att amatörastronomer att fotografera och bearbeta djupa himmel fotografier av nebulosor, stjärnhopar, galaxer och planeter. Meade DSI är förbunden med en dator via en USB 2. 0 höghastighetsanslutning, som passar alla teleskop och kräver inga batterier. Exponeringstiden kan ställas in från 1 av 10 000 andra till en timme, vilket gör fotografering i tidsintervaller

Du behöver:.
Computer
Teleskop.


1.
Slå på datorn och placera den medföljande Autostar CD i datorns CD-enhet. Välj "Installera Autostar" när Autostar huvudmenyn visas på skärmen och sedan välja en katalog (t. ex. Autostar) när du uppmanas och välj sedan "Nästa". Välj att "Installera" Guide Star Catalog då "Välj komponenter" skyltfönster och välj "Nästa" när "Starta installationen" skyltfönster. Välj "Ja" när "Microsoft talsyntesen" skyltfönster och sedan "Ja" när "Microsoft. Net Framework-installationen" skyltfönster.
2.
Välj "OK" när Microsoft. Net Framework har installerats klart. Välj "Nästa" när "InstallShield Wizard för Meade LPI" visas, välj sedan "Complete" följt av "Install" för att påbörja installationen. Välj "OK" när "DSI drivrutin installerad" är varsel visas och välj sedan "Finish" när fönstret displayen talar om att Autostar Suite är installerat.
3.
Anslut ena änden av USB till DSI kameran och anslut den andra änden av USB-kabeln till din dator eller USB-hubb. Tillkännagivandet "Hittade kamera" visas längst ner till höger på datorskärmen efter några sekunder. Beroende på vilket operativsystem du har på datorn, kommer en av flera skärmar visas.



Om du använder Windows XP eller 2000, är "Installera programvara" alternativet markeras som standard val, och du behöver bara välja "Nästa". Om du använder Windows XP, "Windows Logo Test" visas och du måste välja "Fortsätt ändå. "



Om du använder Windows ME eller 98SE, välj varje objekt i följande ordning: välj "Sök efter den bästa drivrutinen för enheten", välj "Nästa" välj "Ange en plats" väljer du "Browse" och sedan navigera till föraren katalogen "C: \ Program \ Meade \ AutostarSuite \ DSI \ Driver \ 98-mig", välj sedan "OK" följt av "Next. "
4.
Välj" Avsluta "när" drivrutin installerad "visas. Därefter ansluter du kameran till teleskopet. Flera konfigurationer finns för fysiskt fästa DSI kameran, beroende på märke och modell av teleskopet. Instruktion för att fästa DSI till en Meade ETX, till en Meade LX90/LX200 och till alla andra teleskop i nästa tre steg.
5.
Anslut DSI till en ETX teleskop så att USB-kabeln pekar till vänster om teleskopets optiska tub när de sätts in i en diagonal reflektor eller så att USB-kabeln pekar rakt ner när de sätts i en "rak" konfiguration. Lås kameran på plats med okularet låsskruven.
6.
Anslut DSI till en LX90/LX200 teleskop så att USB-kabeln pekar till höger om teleskopet optiska tuben när Kameran sätts in i okularet hållaren. Lås kameran på plats med okularet låsskruven.
7.
Anslut DSI till någon annan teleskop genom att rotera kameran tills bilden är upprätt på datorskärmen. Lås kameran på plats med okularet låsskruven.
8.
Öppna DSI program i datorn menyn. Välj "Auto Exp" på den övre högra sidan av DSI skärmen. Klicka på kombinationsrutan kontroller i "Image Process"-fältet, som ligger längs den översta i mitten av skärmen. Skriv in namnet på objektet som ska avbildas i "Object Name" boxen. Klicka på "Spara Process" knappen i övre högra sidan av skärmen och välj "JPEG" och sedan "normal verksamhet".
9.
Klicka på "Live"-fliken , som ligger i övre vänstra sidan av skärmen och en bild kommer att visas på datorskärmen. Använd focuser på teleskopet att fokusera objektet som avbildade. Börja fotografering genom att klicka på "Start" knappen i övre högra sidan av skärmen. DSI kommer att börja fotografera och kommer att fortsätta tills du klickar på knappen "Stopp".

Tips och varningar


  • Meade Deep Sky Pro CCD kameran är bakåt- kompatibel med USB 1. 1.
  • Fotografier kan behandlas inom DSI mjukvaran.
  • den rekommenderade minimum system är en PC med Windows 98SE med 96 MB och 100 MB ledigt utrymme.
  • Meade DSI Kameran är inte kompatibel med 64-bitars Windows XP /Vista-operativsystem.
    Previous:nothing
    Next:hur man fiskar på Dells, Wisconsin
    
    Copyright © 2011 give2all.org