välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

positiva och negativ av solenergi

Postad av : Annika Hultén

Solenergi har potential att lösa många av mänsklighetens energiproblem. Utbudet av fossila bränslen håller på att utsättas för ökade påfrestningar som en växande befolkning planetarisk kräver mer makt. Föroreningar är ytterligare skadar anseendet av traditionella energikällor, och verka för grön energi har placerat solenergi i rampljuset. Men ett antal nackdelar fortsätta att hålla tillbaka solenergi produktionen.

Pollution

Solenergi är onekligen en grön energikälla. När den är installerad och i drift, solpaneler avger inga skadliga gaser och inte producera några föroreningar. Men enligt den energikonsumenters Edge hemsidan, finns det viss oro för toxicitet av kadmium som används i solceller samlare. Giftiga metaller används i produktionen av solceller, eller solenergi, celler, och koldioxid bildas under processen. Kan dock de långsiktiga miljömässiga fördelarna med solenergi kompensera för en eventuell negativ arbetar med blodkroppar.

Utrymmeskrav

Rooftops ge en klar plats för hem-baserade solpaneler. Men batterier kräver ytterligare utrymme i hemmet, en negativ jämfört med ström direkt från energinät. Storskalig sol anläggningar, under tiden, kräver omfattande landområden, en fråga som skapar ytterligare problem. Wildlife habitat eliminering på många områden och anläggningar konvertering kan vara estetiskt misshagliga, säger US Department of Energy National Environmental Policy Act webbplats.

Kostnad

En av de stora nackdelarna med solenergi är extremt höga initiala kostnaderna. Detta gäller för både storskaliga solenergianläggningar och små insatser hushåll. Enligt National Atlas hemsida, el från solceller är fortfarande mer än dubbelt så dyr som el från fossila bränslen. Ändå är de höga initiala kostnaderna i allmänhet tillfrisknat genom stora bränslebesparingar under produktens livslängd, säger USDOE energieffektivitet och förnybar energi hemsida

Supply

Alla solenergi energiförsörjning står inför en stor nackdel: solceller kan bara generera el i dagsljus. Detta problem förvärras ofta av säsongsmässiga förhållanden. Ger dock de långsiktiga förnybarhet av solenergi ett konsekvent och driftsäkerhet att fossila bränslen inte.

Mångsidighet

Solenergi är otroligt mångsidig jämfört med andra former av energiproduktion. Solfångare kan placeras nästan var som helst, som levererar energi till även de mest avlägsna platser. Ett utmärkt exempel på detta är i rymden, där satelliter drivs av hög effektivitet solceller, säger Clean Energy Ideas hemsida.

    
    Copyright © 2011 give2all.org