välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tre olika typer av avfrostnings finns i värmepumpar

Postad av : Jan-Olof Stoor

Värmepumpar används för att värma bostäder och andra strukturer under vintern. De kan också användas för att kyla byggnader under sommarmånaderna. Beroende på utomhustemperatur och luftfuktighet, det rullar på en värmepump blir kall under vintersäsongen. Om luftfuktigheten i luften är hög kommer spolar frysa och isen kommer att bygga upp. Värmepumpen använder en defroster mekanism för att eliminera is som kan skada eller hindra det från att fungera tillsammans.

Hot Gas

Den här typen av defroster använder i allmänhet inre ånga som kommer från kompressorn för direkt värme till förångaren. Andra heta gasen avfrostnings direkt värme till tråget. Gasen introducerades i suganslutningen genom en säkerhetsventil. Expansionsventilen är förbi och ett sug magnetventil är stängd under avfrostning. Hetgas avfrostnings använda en tidskontroll som driver kompressorn under avfrostningscykeln.

Vattenspray

Den här typen av defroster fungerar genom att spraya uppvärmt vatten över slingorna. Det används normalt när rummet temperaturen är över -18 u00BA C. I vissa fall kan vatten behöver värmas om vattnet är under 4,4 u00BA C. När kontroller reglerar hur lång avfrostningscykeln går och räknar ut hur länge vattnet kommer att vidta för att dränera bort från coils.

Electric Defroster

Elektriska avfrostnings hetta upp förångare rullar från en extern värmekälla. Detta avfrostningssystem tar 1 u00BD gånger längre än den heta gasen metoden. På de flesta elektriska avfrostnings är värmeelementen placerade mellan förångarfläktarna och förångaren. Värmeelement på andra system har direkt kontakt med förångaren själv. Det rekommenderas att en anordning som begränsar temperaturen vara nära förångaren för att förhindra överhettning. Den avfrostningsuret stängs kompressorn av under avfrostningscykeln och vänder på de element som värme spolen.

Delar av en värmepump

De viktigaste komponenterna i en värmepump är kompressor, kondensor, förångare och kondensor. Kompressorn verkar genom att öka trycket på köldmediet så att den accepterar värme från utomhusluften. Kondensorn är tillverkad av spolar som flyttar värme från luften utanför av strukturen. Förångaren spolar flytta värme som finns i luften inne i hemmet eller byggnaden. Andra komponenter i en värmepump inkluderar fansen och vägsventilen. Denna ventil är vilka förändringar av systemet och tillbaka från uppvärmning och kylning.

    Previous:nothing
    Next:vinnande kemi projekt
    
    Copyright © 2011 give2all.org