välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man uppskatta vikten av stål former

Postad av : Annika Hultén

Den mycket vanliga metall stål är faktiskt en legering som består av huvudsakligen järn (cirka 98 procent) och kol. Fastställandet av vikten av en stål-objekt kräver kunskap av sin volym med tanke på dess tyngd densitet. Vikten densitet mäter kompakta objektet. Standard stål har en vikt densitet av ungefär 490 pounds per kubikfot. Principen om den grekiska matematikern Arkimedes sägs att när ett objekt placeras i vatten vätskenivån stiger lika med volymen av objektet. Detta begrepp kan användas för att hitta den mängd en oregelbundet formad objekt som inte kan beräknas direkt med hjälp av geometri

Du behöver:.
Ml graderad bägare
. Räknare.


1.
Fyll en graderad bägare med vatten och notera vattennivån i ml. Säg denna första mätning är 75 ml.
2.
Släpp stål objekt i bägaren, så att den är helt nedsänkt i vattnet. Till exempel kan du ha en slutlig vattennivå på 138 ml.
3.
Subtrahera den ursprungliga vattennivån från sista vattennivån att få volym stål objektet. I det här fallet är ekvationen 138 ml minus 75 ml motsvarar 63 ml.
4.
Konvertera volymen till kubikfot genom att dividera med 28. 317, eftersom varje kubikfot innehåller 28. 317 milliliter. Detta steg leder dig till 63 dividerat med 28. 317 eller 0,0022 kubikfot.
5.
Multiplicera volymen med vikten täthet av stål för att komma fram till vikten av stål form. Slutföra motion leder till 0,0022 kubikfot gånger 490 pounds per kubikfot motsvarar en vikt på 1,1 pounds.

    Previous:nothing
    Next:hur du gör din egen Science Lab
    
    Copyright © 2011 give2all.org