välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Felsökning en T1 larm

Postad av : Jan-Olof Stoor

T1 enheter skicka och ta emot data med hög hastighet med en hastighet på 1,544 megabit per sekund i ett standardformat. När signalen blir störd bägge ändar av en T1 kommer att visa olika larm, de vanligaste är "LOS" som betyder "förlust av signal" eller den lokala slutar inte tar emot en signal, "FöPL" eller "gula" larm, avses den motsatta änden är inte emot någon signal, eller "BPV" eller "bipolär kränkningar", vilket innebär den mottagna signalen försämrats. Testa någon T1 system med hjälp av en loopback-testet, antingen med en fysisk sladd eller en programvara som initierats loopback.

Du behöver:
Loopback sladd
. Programvara loopback instruktioner.


1.
Rutt all trafik från det felande systemet till ett fungerande system om det finns. Vissa system har automatisk överföring funktioner. En LOS eller FöPL larm kommer att störa systemet, men en BER (bit error rate) larm kan inte. Var säker på att det finns inga prioriterade trafik som arbetar på ditt system innan du utför någon loopbacks.
2.
Loop tillbaka din lokala depå med en loopback sladd genom att ansluta sändaren utgång till mottagarens ingång. Om terminalen är OK, bör alla larm klart. Om inte, ligger i terminalen, och du måste reparera den.
3.
Begär en avlägsen terminalen för att utföra ett loopback-test. Du kan behöva en avlägsen operatör eller du kanske kan skicka en programvara kommando. Om båda terminalerna bort larmen med en loopback-test, ligger problemet i överföringssystemet emellan. Om linjen är uthyrd, måste du göra en problemfri rapport till samtrafik företaget. Om linjen tillhör dig eller ditt företag, fortsätt med loopback test.
4.
Ta loopback från ankomstterminalen. Utför loopback test i varje skede av systemet med början vid det första steget förbi din lokala terminalen. Använd din terminal som guide. När larm klar, ingår all utrustning i slingan är bra. När du når ett skede där loopen inte längre rensar alarm, har du isolerat defekt utrustning.
5.
Genomför en loopback att den motsatta änden från den punkt där du ser en misslyckande. Se till att avlägsna slut har tagit bort sin loopback. Den avlägsna slutet larm bör allt klart. Om inte, finns det ett annat problem.
6.
Ta bort alla loopbacks efter att systemet repareras och återställa normal trafik.

Tips och varningar


  • T1 signaler resa över kabelsystem multiplexorer, radioapparater mikrovågsugn eller fiberoptiska system. Många av dessa enheter har inbyggda i loopback-enheter för att testa genom att rensa larm på T1 terminalutrustning. Loopback test kan utföras på en DS-3 nivå (28 T1 linjer) vid utgången av multiplexrar. På mikrovågsradio kan loopbacks finnas på IF (mellanfrekvens) eller RF (radiofrekvens) nivåer. Du kan loopa fiberoptiska system igen sig på den optiska nivån.
  • Loopback test störa all trafik i systemet loopade. Vissa T1 system genomföra prioriterade trafik för industrin och den allmänna säkerheten. Var absolut säker på att du har överfört prioritet system för alternativa vägar eller har rensat för sin tjänst innan någon loopback-test.
    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera 55 x 40 x 20 cm till inches
    
    Copyright © 2011 give2all.org