välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man ska förstå fossiler

Postad av : Camilla Näslund

Fossil är dokumentation av tidigare organismer-från dinosaurier till buskar-bevarade i berg. Att ta sig tid att studera dessa gamla spår hjälper dig att både respektera den bländande mångfald av liv på jorden och börja förstå omfattningen av geologisk tid. Mellan böcker, webbplatser, exkursioner och museer, möjligheter att förbättra din förståelse av fossil finns många
1.
Besök ett museum. Fossil är en del av de flesta paleontologi och geologi museer, som vanligtvis innefattar tolkande material med sina skärmar. På sådana platser kan du lära dig mycket, därför, om fossil bildning och distribution (både i den geologiska registrera och geografiskt), liksom den naturliga historien om växter och djur som fossil härstammar. Några av de mer intima museer finns på universitetsområden, som drivs av geologi eller zoologi avdelningar.
2.
Besök ett fossilt gräva plats eller park. Flera enheter av National Park Service har fossiler, bland dem Dinosaur National Monument i Utah, Badlands National Park i South Dakota och John Day Fossila Beds nationalmonument i Oregon. Dessa områden visar ofta både ut och rengöras fossil och exempel fortfarande inbäddade i sitt eget bergarter. Några museer och andra institutioner erbjuder fossila gräva resor så att du faktiskt kan delta i aktiva utgrävningar. Oavsett om du gräver eller bara observera dig-platser kan dessa fält platser hjälpa dig att förstå "in situ" samband med bevarade fossil-och de metoder och verktyg som används för att exponera dem
3
Läs på den geologiska rekord. Utan att förstå den enorma svep tid granskats av geovetenskap, kan du fortfarande förvirrad av fossila formation. Hitta ett diagram av de olika geologiska epoker och perioder-karbontiden perioden, mesozoikum Era och så vidare-och fossiler plats du studerar vid ett lämpligt stadium bättre kontextualisera dem. Lära sig om förflyttning av tektoniska plattor och variationer i jordens klimat kan hjälpa dig att förstå ett fossil fisk som finns på taket till ett modernt bergskedja, långt från havet. Resurser inkluderar webbplatser av museer, som University of California Museum of Paleontology webbplats, och geologi eller böcker paleontologi.

tips och varningar


  • samlar bara fossiler där tillåts och med nödvändiga tillstånd, om det behövs. På många platser, som nationalparker och monument, är det olagligt både att gräva efter och ta bort fossiler och andra material.
    Previous:nothing
    Next:typer av kalcedon
    
    Copyright © 2011 give2all.org