välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter luftföroreningar för en vetenskap rättvis projekt

Postad av : Stefan Svensson

Luftföroreningar har blivit ett stort problem. Barn kommer inte att förstå effekterna av luftföroreningar om de inte kan fysiskt se det. Mätning av luftföroreningar i vissa områden kommer att hjälpa barnen känner igen mängden smuts och partiklar som de andas i lungorna när de går in dessa områden. Detta kan väcka en medvetenhet hos barn så att de kommer att göra sin del för att eliminera så mycket luftföroreningar som möjligt

Du behöver:. .
Affischen styrelse
Sax.
Permanent märkpenna.
Hålslaget.
Garn.
Vaselin.
Förstoringsglas.


1.
Skär en stor affisch ombord i fyra lika stora kvadrater.
2.
Använd en märkpenna att skriva den plats där du planerar att sätta alla fyra rutorna högst upp på torget. Till exempel kan du skriva "hem" på en affisch ombord och "bussgarage" på en annan.
3.
Gör ett hål ut överst i mitten av varje affisch styrelser, och snöre en bit garn genom det. Lämna tillräckligt med utrymme för att göra en ögla att hänga affischen styrelse, sedan knyta en knut.
4.
Rita en medelstor kvadrat i mitten av alla dina rutor affischen styrelse. De måste vara exakt samma storlek för att göra experiment mässan.
5.
Täck insidan av det mediet kvadrat med vaselin.
6.

Häng din affisch styrelser upp på den plats som är skrivet på dem. Vänta fem till sju dagar, och sedan gå plocka upp dem.
7.
Undersök vilka platser hade mest luftföroreningar med hjälp av ett förstoringsglas för att räkna alla de partiklar som samlats på vaselin rutor.

tips och varningar


  • Du kan utföra samma experiment genom att sätta tejp på slutet av en pinne. Räkna sedan partiklar på bandet.
  • Kontrollera att du har tillåtelse att sätta din affisch styrelsen upp i områden utanför ditt hem.
    Previous:nothing
    Next:Vad är några blommor finns i taigan?
    
    Copyright © 2011 give2all.org