välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en karta index

Postad av : Annika Hultén

National Geographic säger indexet är en av de åtta viktigaste komponenterna i en karta. Indexet listar de platser utmärkta på kartan --- gator, städer, sevärdheter, strider --- och berättar användarna var du hittar dem på kartan. Detta görs vanligtvis genom att göra en karta rutnät och lokalisera platser inom fyrkanter på nätet, eller ger longitud eller latitud för varje webbplats inom indexet. Utan ett index, hitta platser på en detaljerad karta blir mycket svårare

Making The Register


1.
Rita kartan nätet. The MathWorks hemsida säger standard standard för geografiska kartor är att placera ett rutnät linje var 30 grader för en meridianen för longituden och var 15 grader för en breddgraden. Varje grad är ungefär 69 miles. Om du inte vill använda longitud och latitud, helt enkelt om dina rader en tum isär kommer att skapa en fungerande nät på någon karta.
2.
Märk rutorna i rutnätet. Du kan till exempel köra siffror längs den lodräta axeln och bokstäver längs den horisontella, vilket skapar en rad av kvadrater: A1, A2, A3, med B1, B2 och B3 ovanför dem.
3
Lista de platser som du vill inkludera i indexet. gatunamn, kända hem, berg eller farliga lager material. All geografisk information kan förmedlas av kartan. Se till att med varje namn i listan, du notera kvadraten på nätet kan man hitta i.
4.
Index platser. Lista namnen i alfabetisk ordning, med den medföljande nätet platsen. Dubbelkolla genom att gå tillbaka över index och se om du hitta alla platser på torget du länkade till dem.

tips och varningar


  • National Geographic säger viktiga delar av en karta finns i akronymen DOGTAILS: Datumet kartan gjordes, Orientering i norr ; nätet; skalan på kartan, den avdelning, berättar vad diagrammet är en karta över, författarens namn, Index, Legend förklarar kartsymboler, och källan till informationen. Rangordnas efter betydelse, är en akronym TODALSIG.
    
    Copyright © 2011 give2all.org