välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar spänning

Postad av : Jeanette Morales

Tension är den kraft som en linje eller en sträng utövar den en last. Genom Newtons tredje lag av rörelse, är det också den kraft lasten utövar på linjen. Den viktigaste strategin för att sådana problem är ofta att titta på de organ som isolering av de andra och bedöma alla de krafter som verkar på det
1.
Rita en setup där en trissa sträcker sig från kanten av ett bord. En linje draperier över trissa med hängande vikt på 5 Newton i ena änden och en 3-Newton vikt på bordet i andra änden av linjen. En Newton är SI-enheten för kraft. Antag att trissa har en höjd så att linjen till kroppen på bordet är vertikal. Antag vidare att kroppen på bordet vilar på ett spår av rullar (t. ex. strån), så att friktionen mellan de två är försumbar, så att du kan koncentrera dig bara på spänningen.
2 .
Undersök krafterna på lod separat. Gravity drar ner det med en kraft av 5 Newton (N), och motsvarar kroppens massa gånger gravitationsaccelerationen konstant, 9. 80 meter per sekund-kvadrat (m /s ^ 2). Men blocket på bordet saktar gravitationsaccelerationen, via spänningen i rad. Beteckna denna spänning med bokstaven T.
Då den totala kraften accelererande kroppen lika F=ma=mg-T, där du subtrahera T eftersom det är mindre än mg och du vill acceleration en att vara positiv, för enkelhet. Massan m är bara kroppens vikt dividerad med g, med andra ord 5N/9. 8m/s ^ 2=0. 510kg. Så ekvationen blir 0. 510xa=5N-T.
3.
Kroppen på bordet är bara dras av spänning T. Så ma=T. Massan m är 3/9. 8=0. 306kg. Så 0. 306a=T. Nu har du två ekvationer i två obekanta.
4.
Lös för acceleration en i båda ekvationer, eftersom de två kroppar och sträng påskynda tillsammans, i samma takt. Så T/0. 306=A=(5 N-T) /0,510. Så du kan eliminera acceleration a, vilket ger dig T/0. 306=(5N-T) /0,510.
5.
Lös för spänning T, använda grundläggande aritmetiska. I exemplet ovan är resultatet T=1. 88N.

    Previous:nothing
    Next:gips vs bentonit
    
    Copyright © 2011 give2all.org