välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en enkel förklaring av hur plast görs är

Postad av : Valon Istrefi

Plast är konstgjorda ämnen tillverkas i fabriker. Det finns många olika typer av plast tillverkad av kolatomer av naturliga material såsom kol och olja. Plast är gjorda för att efterlikna traditionella trä, läder, metall, glas och keramik

Material

De flesta plaster är gjorda av råolja som pumpas från underjorden. I ett raffinaderi, oljan delas upp i olika produkter som kallas kolväten. Dessa renas sedan kombineras med element som syre, kväve, klor och svavel. Dessa faktorer länk med oljans kolatomer att göra små enheter av plast som kallas monomerer.

Polymers

De små enheter av plast är sammanlänkade av flera kemiska reaktioner att göra långa kedjor av tusentals atomer kallas polymerer. Polymerer är som massor av pärlor uppträdda på en lång, enda sträng. När dessa små enheter av plast kombineras i olika ordning, gör de många typer av plast.

Produkter

Mer än 90 procent av plast smälter vid uppvärmning. De kallas termoplaster. Vissa av dessa plaster är mjuka och används i mjölkkartonger. Andra är hårdare och görs till kannor tvättmedel. Den andra huvudtypen av plast som inte smälter kallas härdplast och används i badkar, båtar och lim.

    Previous:nothing
    Next:målen för sammansatta mikroskop
    
    Copyright © 2011 give2all.org