välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur fästa krokodilklämmor

Postad av : Jonathan Nyberg

Krokodilklämmor är fjäderbelastade metallklämmor användas vid provtagning elektroniska projekt. Krokodilklämmor klämman terminaler och komponenter, vilket ger en tillfällig elektronisk koppling. Två krokodilklämmor är oftast gick till olika sidor av en kabel, som sedan kan användas för att snabbt ansluta två punkter i en krets. Klippen är mer praktiskt än testproberna eftersom de sitta kvar, vilket innebär att försöksledaren händerna fria att göra något annat

Du behöver:. .
Wire
Avbitartång.
Kabelskalare.
Brukskniv.
Krokodilklämman.
Lödkolv.
Löd.
Tång.


1.
Skär en längd av tråd från en spole strandsatta 18 gauge isolerade ledningar. Tråden bör vara tillräckligt lång för att ansluta två punkter i din krets.
2.
Skala av isoleringen av den slutliga centimetern av varje ände av kabeln med en kabelskalare. Alternativt skrapa bort det med en brukskniv, noga med att inte skära igenom tråden.
3.
Twist den exponerade änden av kabeln med fingrarna för att samla alla de olika delområdenas till en enda tråd. Sätt i kabeln genom hålet i slutet av krokodilklämman.
4.
Vika änden av kabeln tillbaka runt klippet att bilda AJ "J"-form. Håll tråd och slut och snurra krokodilklämman runt en eller två gånger för att dra kabeln i en slinga. En metalltråd som bör vara fast i kontakt med krokodilklämman.
5.
Anslut en lödkolv i och vänta flera minuter för den att värmas upp. Tryck spetsen på lödkolven mot krokodilklämman, nära där kabeln berör det.
6.
Tryck på en del av bly kärna löda mot krokodilklämman där kabeln går genom hålet, men inte mot lödkolv. Lödtråden omedelbart smälta och börja röka som flussmedel bränner bort. Sätt delen av lödtenn ner, men hålla järnet i kontakt med klämman tills lodet slutar röka. Det kommer att bilda en skyddande pärla runt den plats där kabeln går med i klippet.
7.
Bort lödkolven och låt klippet svalna i tio sekunder. Om det finns en flik i slutet av krokodilklämman bakom hålet, böj det över och mot den plats där kabeln går klippet med en tång. Den här fliken kommer att bidra till att skydda anslutningen.

Tips och varningar


  • del nyare lödkolvar ger omedelbar värme vid dragningen av en utlösande faktor och inte behöver värma dessförinnan. Dessa järn cool också bort snabbt, vilket gör dem säkrare.
  • aldrig vila en het lödkolv på ditt arbetsbord utan stativ. Om din lödkolven har ett stativ, se till att den är stabil. Vissa lödkolvar komma med montrar som är så ljus att strykjärnet lätt kan välta, potentiellt skadlig ditt bord eller orsaka brand.
    Previous:nothing
    Next:nackdelarna med lasersvetsning
    
    Copyright © 2011 give2all.org