välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en väte genererar cell

Postad av : Camilla Näslund

De grundläggande komponenterna i vatten är väte och syre. Kombinera dem, och du får vatten och energi från reaktionen. Genom att tillämpa energi till vatten reaktionen är omvänd att bryta ner vattenmolekylerna till vätgas och syrgas. Enligt Georgia State University, visar elektrolys av vatten till termodynamikens första lag i att den energi som används skapar vatten eller spjälkning av vatten är den samma.



Demonstrera elektrolys av vatten genom att bygga en enkel väte genererar cell. Detta projekt är en bra metod för att lära ut hur elektrolys fungerar

Du behöver:. .
Glas 2-kopp åtgärd
9-volts batteri.
Snabbkoppling med två leder.
2 pennor.
Vaxade spelkort.
Genomskinlig tejp.
Kranvatten.
Pennvässare.
Avbitartång.


1.
Fyll ett glas måttbägaren hälften med kranvatten. Vatten är elektrolyten ämnet i denna demonstration.
2.
Skär radergummit slutar utanför pennor med avbitare och skärpa vardera änden av varje penna. Den grafit i blyertspennor kommer att ge elektroder för vätgas generator.
3.
Placera spelkort på toppen av mätglaset och peta på pennorna igenom med de punkter ned i vattnet . Space på pennorna tillräckligt långt från varandra, så kommer poängen inte vidröra varandra.
4.
Strip bort 1 /2 tum av isoleringen från varje tråd av 9V batteri snap- på med avbitare. Detta kommer att ge tillräckligt med metalltråd för att göra god kontakt med penna elektroderna.
5.
Linda utsatt tråden på ena sidan av batteriet snap-on runt grafit punkt i en av pennor och säkra det på plats med genomskinlig tejp.
6.

Linda exponerade slutet av andra batterikabeln på grafit punkten i andra penna och fäst det med tejp.
7.
Snap till batterikabeln på batteriet och observera verksamheten i vattnet. Aktuellt från batteriet orsakar väte och syre molekyler i vattnet för att separera. Vätgasen är attraherad av elektroden ansluten till den negativa sidan av batteriet och bildar bubblor vätgas på pennan punkt. Syret bildar bubblor på den positivt laddade elektroden penna.

Tips och varningar


  • Använd samma process för att experimentera med galvanisering genom att ersätta två stålstänger för pennor. Släpp en liten bit av silver eller guld i vattnet och titta på stålstänger bli elektrolytiska.
  • När man gör kemiska experiment ögonskydd och engångshandskar för att skydda dina ögon och hud.
    
    Copyright © 2011 give2all.org