välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nackdelarna med lasersvetsning

Postad av : Annika Hultén

Arbetet med svetsning med laserstrålar inträffar när maskinen producerar en intensiv stråle av fotoner, annars känd som en ljusstråle. Denna balk värmer upp metallen snabbare vilket är hur bitarna smälter samman. Lasersvetsning är känt för att vara effektiv, eftersom den metall som har svetsats kyler väldigt snabbt på grund av de små, fokuserade laserstrålen. Denna typ av exakt svetsning är att föredra för sin förmåga att arbeta med tjocka metaller med hög hastighet och hög avkastning. Denna typ av svetsning mycket effektivt för massproduktion, som sker inom fordonsindustrin. Det finns dock sägs vara lika många nackdelar med lasersvetsning.

Hälsa och säkerhet

Svår skada på näthinnan kan inträffa med strålen operatörerna kan titta in i en intensiv stråle laser för lång tid. På grund av detta, är skyddsglasögon ett krav i de flesta anläggningar där laserstrålen används. Operatörerna har också varit känt att lida vävnadsskada från användning av svetsare laserstråle. Skärmning runt ögonen och runt arbetsstycket används ofta som skydd. Vissa anläggningar konstruera låg kostnad inhägnader vid varje station för att garantera full säkerhet och skydd.

Omfattande utbildning

Allmänt underhåll av laser svetsare är relativt billigt, vilket är en anledning för sitt breda användning. Men särskild utbildning för både maskinoperatörer och några anställda underhåll när det behövs kan bli en stor kostnad. Dessa anställda måste utbildas för att förstå de olika typer av finesser som påverkar laserutskrifter. Dessa skillnader är mer komplicerade än andra svetsning på grund av den typ av maskiner används. Särskild utbildning behövs också för att utbilda personal för att snabbt kunna upptäcka svetsdefekter och vara beredd att ta säkra, omedelbara åtgärder på ett kick.

Kostnad

Av allt att döma är lasersvetsning utrustning mycket dyrt. Komplexiteten i de faktiska utrustning, höga kostnader för drift och monteringskrav är de främsta orsakerna till den mycket höga kostnader. Faktum är att avslöja vissa stora bolag inte information om deras totala utgifter i samband med användning och underhåll av sina maskiner lasersvetsning för att hålla denna information från sina konkurrenter.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en väte genererar cell
    
    Copyright © 2011 give2all.org