välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

släpvagn axeltyper

Postad av : Stefan Svensson

Axeln är den centrala axeln som roterar redskap eller hjul i fordon. , leksaker och de flesta maskiner. Det är oftast i ett fast läge med avseende på insidan av hålet i hjulet, gör det möjligt att rotera runt axeln. I en lastbil eller annat fordon måste totalvikt (bruttovikt) beräknas för att välja rätt axeln. Formeln för bruttovikt är vikten av släpvagnens när den är tom läggas till vikten av den last som transporteras.

Torsion

Dessa är kompakta axlar konstruerade med en flexibel elastomer att absorbera stötar. Det finns tre huvudsakliga komponenter i denna axle. They är elastomer (gummi patron), stöd bussningen och spindeln armen. Torsion axlar har oberoende fjädring och enkelsidig enheter. De är lämpliga för släpvagnar med lätta laster. Den elastomer har en begränsad livslängd och kommer att få hårda och spricka med tiden.

bladfjädrar

bladfjädring axlarna är mer ekonomiska än spolar och andra komponenter som utgör vridning axlar på grund av sin enklare konstruktion. Trots detta deras tillverkare säger att de lika bra och har samma hållbarhet. Bladfjädrar modeller som används på mest amerikanska bilar fram till 1985. De är uppkallade bladfjädrar eftersom skikt av metall som är anslutna till axeln likna bladen.

Tandem Drive

En tandem drivaxel har två eller fler axlar byggas nära varandra. Detta ger en högre lastkapacitet än en axel. Dessa tunga axlar har också mer vridmoment potential och högre effekt än torsion axlar. De är ofta sett på baksidan av påhängsvagnar. Många fritidsaktiviteter förare föredrar en tandemaxel för ökad säkerhet i händelse av ett däck SKROVMÅL längs motorvägen.

    Previous:nothing
    Next:Varför finns en ring av eld?
    
    Copyright © 2011 give2all.org