välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man testar likströmsmotorer

Postad av : Valon Istrefi

Likströmsmotorer dra ström från djup cykel (DC) batterier. Om du har en DC motor som är fel eller ritning och blödning makt genom ledningarna, det finns tester som kan göras för att testa effekten av DC-motor. Detta test kan göras i din egen verkstad med enkla handverktyg och en specialiserad elektrisk provanordningen

Du behöver:. .
Voltmeter
Set med röda och svarta ledningarna med clips.
Stjärnskruvmejsel.
Socket och Ratchet.


1.
Ta bort anslutningar som leder från motorn till DC batteri. Använd stjärnskruvmejsel till att skruva loss skruvarna för anslutningar. Kontrollera att det finns utsatta kabeländarna på tråden, eftersom du kommer att använda dem för att genomföra en test krets.
2.
Se till att motorn inte är ansluten till någon maskin anslutningar . Om motorn är ansluten till någon del av maskinen, koppla bort DC-motor. Använd uttag och spärrfunktion eller en skruvmejsel för att koppla ur motorn, om det behövs. Kontrollera att DC motorns rotor kan vända sig med några hinder.
3.
Växla voltmeter till "ohm". Fäst ena änden av den röda kabeln kablarna till DC motor och kör likströmsmotor röda sladden till batteriet. Fäst klämman på den svarta ledaren i DC-motor och köra den svarta motorn kabeln till batteriet. Fäst den röda och svarta ledningarna till volt mätaren på rött och svart terminaler respektive.
4.
Titta på displayen på voltmeter och kontrollera för ohm läsning. Med den kompletta anslutning (batteridriven voltmeter-motor) din motor kommer också att köra bort batteriets juice. Den första behandlingen du ser kommer att bli en snabb ökning läsning mellan 10 till 100 ohm. Låt motorn arbeta i fem sekunder och sedan ta en annan voltmeter behandlingen.
5.
Titta på likströmsmotor specifikationer för volt ohm. Jämför din läsning till voltmetern behandlingen. Om det finns en skillnad på 10 eller mer ohm, det finns ett problem med motorn.

    Previous:nothing
    Next:hur man hittar där metallen kommer ifrån
    
    Copyright © 2011 give2all.org