välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför växer svampen på brödet?

Postad av : P-O Lennartsson

En svamp växer på något livsmedel post så länge som det ger rätt förutsättningar för sin tillväxt. Bröd förvaras vid en varm-nog temperatur ger både fukt och mat som svampar kräver att växa

Basics

"World Book Encyclopedia" anges att svampar och mögel har ingen klorofyll, vilket är det som gör att växter för att göra mat. Istället formar leva på mat från växter, djur och ruttnande materia.

Tillväxt

Mögel växer från sporer som hamnar på ett gästvänligt yta. Den "Gale Encyclopedia of Science" definierar sporer som "paket som innehåller den genetiska material som behövs för bildandet av en ny form. " Okylda bröd är den perfekta fuktig miljö för dessa sporer att blomstra. På det de sväller och växer, så småningom bilda fruktkroppar med sporer fall som kommer att frigöra tusentals nya sporer då den bryts öppna.

mögliga livsmedel

Enligt "World Book Encyclopedia," svart bröd mögel och blått mögel båda växer på bröd. Vanligtvis mögliga livsmedel bör kastas bort. Medan mögligt bröd är inte giftig den är förstörd och inte bör konsumeras, enligt "Gale Encyclopedia of Science. "

    Previous:nothing
    Next:Felsökning HPLC-kolonner
    
    Copyright © 2011 give2all.org