välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

sätt att bevara sötvatten

Postad av : Camilla Näslund

Trots vår planet är mestadels består av vatten, det mesta är inte användbar för drickbara källor som dryck, matlagning och bad, vilket gör det dricksvatten vi har en begränsad och värdefulla resurs. Enligt US Geological Survey, använder en vanlig människa från 80 till 100 liter vatten om dagen. Du kan minska detta belopp genom att ta några små steg.

Fritid

För att spara vatten utomhus, installera ett regn fat under din rännstenen pipar för att samla vatten som rinner av ditt tak när det regnar. Du kan köpa en 50-till 80-liters fat regn eller göra egna med hjälp av en stor hink och några leveranser. Du kan använda uppsamlat regnvatten till vatten landskapsarkitektur växter eller din bakgård trädgård. Om du vattnar dina gräs med ett sprinklersystem, se till att målet sprinklerna mot din gräsmatta så att de är vattning gräset och inte på trottoaren eller uppfart. Dåligt placerade sprinklers kan leda till liter bortkastad vatten. Om du tvättar din egen bil, försök parkering det i gräsmattan och tvätta den där. På så sätt kommer det vatten som rinner går på gräset och inte på uppfarten.

Badrum

Du kan skära ner på vatten slösas bort genom att toaletter genom att installera ett snålspolande anläggningar. Läckande vattenledningar och droppande kranar är en annan källa avloppet i hemmet. En läckande vattenledning kan slösa bort upp till 52. 560 liter vatten per år, enligt US Geological Survey. Kontrollera ditt badrum kranar och vattenlinjerna ofta för att förhindra läckage. Du kan också installera en vatten luftaren på ditt badrum kran och ett lågt flöde duschmunstycke. Vatten luftare och låga flöden duschmunstycken begränsa användningen av vatten kommer ut ur kranen eller duschen, så att du använder mindre

Kök

Om du har en diskmaskin, bara springa apparaten när den är full. tvätt dellast slöseri med vatten. Om du diska för hand, låta sjunka för att fylla upp och blöta disken istället att låta vattnet rinna under hela tiden du tvättar. Använd mikrovågsugn för att tina frysta livsmedel eller placera objektet i kylskåpet en dag i förväg, med hjälp av vatten från diskhon att tina fryst mat slöseri med vatten. När man tvättar grönsaker och producera, sätta en liten skål i diskhon för att fånga avrinning. Du kan använda avrinning till vattnet krukväxter.

    Previous:nothing
    Next:Hur man testar likströmsmotorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org