välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är avancerad nedisning slut?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Glaciärerna är stora massor av långsamma is och och de täcker omkring 10 procent av jordens landyta, mestadels på Grönland och Antarktis. Den senaste istiden började för 1. 600 tusen år sedan och slutade för 10. 000 år sedan

Historia

År 1837 utvecklade Louis Agassiz isad teori, som säger att ark av is hade täckt stora delar av norra halvklotet och att de befintliga glaciärer var resterna av gamla avlagringar. Idag avancerade tekniker möjliggör sedimentkärnor som skall analyseras och historiska klimatförändringar kan spåras genom analys av glacial is, övertygande forskarna att isen har avancerade och drog sig tillbaka över tiden.

Ice Age nedisning Scener

The Ice Age är indelas i fyra skeden av istiden i Nordamerika: Nebraskan, Kansan, Illinoian och Wisconsinan. Stegen i långa kalla perioder av glacial förskott namngavs för de stater där glaciala avlagringarna hittades.

Slutet av istiden

Glaciärerna ryckte omkring 2 till 3 miljoner år sedan och den sista reträtten var omkring 10. 000 år sedan . Det har föreslagits att omkring 27 procent av jordens yta var täckt av is under Wisconsin ålder de glaciärer nära två miles tjock.

    Previous:nothing
    Next:solenergi grundläggande fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org