välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

solenergi grundläggande fakta

Postad av : Jonathan Nyberg

Solenergi kan definieras enbart som energi från solen. Denna definitionen kan delas in i två kategorier: värmeenergi och elektrisk energi. Termisk energi är naturligtvis överallt omkring oss, medan elektrisk energi använder solceller och paneler att utnyttja solens strålar att producera el

Allmänt Fakta

Solenergi har en mängd olika användningsområden, allt från driver bilar till matlagning. Denna typ av energi är mycket bättre för miljön än många andra vanliga former eftersom det är naturligt utnyttjas utan utsläpp av skadliga ämnen. När världen går allt grönt och miljövänligt, det blir mer och mer populärt som en alternativ energikälla alternativ.

Solar Power System Fakta

Kilowattimmar är de enheter som används för att mäta solenergi, och 1 kilowattimme motsvarar den mängd energi det tar att bränna en 100 watts glödlampa ljus i 10 timmar. Den typiska 1-kilowatt hem solenergi system består av en avgift styrenhet, ett batteri, en växelströmsgenerator, solpaneler, kablage och ett stödsystem.

Andra intressanta fakta

Hundratals år sedan, Leonardo da Vinci förutspådde möjligheten för framtida solenergi användning. Idag, underutvecklade länderna med överflöd av solljus och brist på el utgör den största marknaden för soldriven möjligheter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org