välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konverterar jag kättingar till längd?

Postad av : P-O Lennartsson

En kedja är en imperial mått samt ett verktyg för att mäta. Det är ett slitstarkt, korrekt och lätt att använda mätverktyg, 66 meter lång och består av 100 metall länkar. Det har den fördelen att kunna ligga platt på ojämn mark och är tung nog att stå emot rörelsen av alla utom de starkaste vindarna. Konvertera kedjan länkar till andra enheter för längd är en enkel process

Du behöver:.
Calculator


1
Mät avståndet i kedjor och länkar. . . Till exempel är en och en halv kedjor en kedja och 50 länkar, eller 150 länkar.
2.
Använd lämplig omräkningsfaktor för de nya enheterna. Exempelvis åtgärder en länk 7,92 inches, eller 0,2012 m. Använd denna formel för att konvertera länkar till andra enheter: Antal länkar x omräkningsfaktor=längd i nya enheter
3
Multiplicera antalet länkar med omräkningsfaktor för den nya enheten. . . Om du t. ex. vill konvertera 150 länkar i meter använda denna formel: (150 x 0,2012)=30,18 m.
4
Kontrollera för fel. . Dela ditt svar av omräkningsfaktor. Svaret blir antalet länkar du konvertera. Om det inte är, du gjorde ett fel i dina beräkningar.

Tips och varningar


  • Furlong och stadgan mil är båda baserade på längden av kedjan . Tio kedjor motsvarar en Furlong, och åtta stadier motsvarar en stadga mil.
    Previous:nothing
    Next:vad är en korsning fil?
    
    Copyright © 2011 give2all.org