välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

anpassning av gråsuggor

Postad av : Jan-Olof Stoor

Även om många människor tänker på dem som "buggar" eller "insekter" gråsuggor faktiskt leddjur-kräftdjur i familjen Isopoda. Gråsuggor anpassade att leva på land eller amphibiously, snarare än i vattnet med sina hummer och krabba kusiner

Typer

gråsuggor, även känd som pillbugs, sowbugs och Roly-Polys, finns på de flesta kontinenter, i allmänhet i fuktiga miljöer som trädlevande skog eller högvatten-linjer. USA har mer än ett dussin inhemska arter, medan Nya Zeeland har bara fyra.

Allmän anpassning

gråsuggor har anpassat sig till jordiskt liv genom att utveckla förmågan att återvinna avfall och absorberar vatten från omgivningen. Gråsuggor har också både gälar och organ som tillåter dem att absorbera syre direkt från luften. Eftersom gråsuggor behöver koppar för att transportera syre, de har anpassat också möjlighet att återvinna sitt eget avfall att extrahera koppar de utsöndrar.

Skyddande Anpassning

Vissa, dock inte alla, arter av gråsuggor kan rulla sig i en boll för att skydda sig mot rovdjur, något som en bältdjur gör. När de rullar in i denna skyddande hållning, ingen av deras ben eller antenner sticker utanför den skyddande sfären skapats av segmenterade exoskelett.

    Previous:nothing
    Next:Meade superwedge instruktioner
    
    Copyright © 2011 give2all.org