välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

högsta effektivitet lysdioder

Postad av : Stefan Svensson

Lysdioder (LED) är ett stort steg framåt i ljusteknik. Till skillnad från den gamla stilen glödlampan uppfanns av Thomas Edison, de har ingen glödtråd. Att vara i fast form, de är extremt energisnåla. LED-tekniken är i sin linda, men forskare undersöker nya metoder och tekniker varje dag för att göra LED-en gemensam lampa hushåll ljus.

traditionella glödlampa

Du kan inte förstå ljus effektivitet utan ett riktmärke jämfört med andra ljuskällor. Enheten för ljusflöde kallas lumen. Under 1995 forskare vid California State Polytechnic University sprang omfattande tester av den traditionella glödlampor, sådana som har en glödlampa i en glaskula. De upptäckte att en 100 watts klarglas glödlampa gör mäktiga 1750 lumen. Detta är en verkningsgrad på 17,5 procent. En 75 watts klar glasampull uppbjuder 1190 lumen ljus. Detta är en verkningsgrad på 15,9 procent. Resten av energin går förlorad som värme.

Brightest lysdioder

Enligt "lysdioder Magazine," har forskare vid University of California utvecklade varma vita lysdioder som räckte ut 77,4 lumen per watt eller en effektivitet på 77,4 procent . En annan typ av LED ger ut neutralt vitt ljus på 89,8 lumen per watt eller en verkningsgrad på 89,8 procent. För att sätta detta i perspektiv, sätter en traditionell 100 watts glödlampa fram 1750 lumen. Om du delar 1750 med 89,8 lumen per watt, 19. 5 watt energi som används är resultatet. Det är mycket viktigt i termer av effektivitet. Att producera samma mängd ljus, kan du antingen använda 100 watt och 19 watt med hög verkningsgrad lysdioder.

Lokaler lysdioder

Samtidigt som tekniken är ännu i sin linda, LED-lampor är lätt tillgängliga. Till exempel tillverkar Sylvania Bolaget LED-lampor i olika stilar. En serie av glödlampor använder 8 watt men ljuseffekten är jämförbar med en 40 watts glödlampa. Återförsäljare, såsom L. C. LED, har en mängd olika stilar och konfigurationer. Belysning är också vanliga för 12 volt likström, om du driver ditt hem med solenergi och inte vill använda en spänningsomvandlare för belysningen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org