välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en DC fotocell

Postad av : Magnus Ekblad

En solcell är en av människan skapad anordning som stänger av solljus till elektricitet. Kommersiella solceller är gjorda av specialbehandlad kisel halvledare, och kombinerade ihop till system som kallas solpaneler. Det behandlade kisel är dyrt och svårt att arbeta med, men du kan använda alternativa material och processer som är mycket billigare och enklare att få tag i, för att skapa en DC fotocell

Du behöver:. .
Sponge
Sax.
Gasolbrännare.
Kopparplåt.
Tång.
Icke brännbar yta såsom sten.
Cup.
Salt.
Sked.
Flera 1-fot långa ledningar.
Avisoleringstänger.
Dubbelt så många krokodilklämmor som trådar, minus 2.


1.
Med sax, skär svampen i bitar som inte mer än en centimeter på varje sida.

2.
Tänd gasolbrännare och plocka upp arket av koppar med en tång. Håll facklan lågan på metall på ett ställe tills det lyser rött varmt för en minut eller mer. Upprepa denna process på flera andra ställen på kopparplåt. Lämna vissa delar av kopparplåt oberörd av facklan.
3.
Sätt plåten ner på icke brännbart underlag och låt den svalna till lufttemperatur. När den är cool, de områden du höll lågan ska vara svarta.
4.
Fyll koppen halvfull med vatten. Tillsätt salt i vattnet, rör om med sked som du går. När saltet stannar upplöses i vatten, sluta lägga den.
5.
Ställ två av kablarna åt sidan. Ta bort cirka en centimeter av isoleringen från varje ände av varje av de återstående ledarna med hjälp av kabeln strippor. Fäst krokodilklämmor i varje ände av de återstående trådarna.
6.
Clip ena änden av hälften av kablarna med krokodilklämmor till skinande koppar delar av kopparplåt. Blötlägg bitar av svamp i saltvatten lösning. Placera dessa svampar på svärtade områden i koppar och klipp dem på plats med den andra halvan av kablarna med clips. (Se Referenser 1 2)
7.
Bort en tum av isoleringen från ena änden av vardera av de två kablarna du avsätta tidigare. Ta bort cirka tre inches av isolering från de andra ändarna. (Se referenser 1 2)
8.
Klipp alla lösa ändar av kablarna klippt till svampar till den långa kala slutet av en av de kvarvarande ledningarna. Klipp alla de lösa ändarna av kablarna klippt till ren koppar fläckar på den långa kala slutet av andra tråden. Fäst alligator klipp till de lediga ändarna av de två ledningarna. Dessa ledare fungera som utgående kablar för din solcell. Krok dem upp till en liten glödlampa eller multimeter medan solcellen i solljuset. (Se referenser 1 2)

tips och varningar


Följ
  • tillverkarens säkerhetsföreskrifter för användning av gasolbrännare.
    Previous:nothing
    Next:förhållandet mellan el och magnetism
    
    Copyright © 2011 give2all.org