välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

interaktiva aktiviteter med ett hjul och axel

Postad av : Annika Hultén

Ett hjul med en axel som är en av de sex enkla maskinerna. Den består av ett hjul med en stång genom centrum, till exempel ett cykelhjul. Enkel maskiner är grundläggande strukturer som gör arbetet enklare. Dessa strukturer har få eller inga rörliga delar, och är enkla att konstruera. På grund av sin enkelhet kan interaktiva aktiviteter utföras för att skapa ett hjul och axel för att visa strukturen funktion.

vrida på hjulet

Har en elev utvidga sin arm och stadigt grepp en pinne. Hans arm fungerar som "axel". Den andra eleven fattar båda ändarna av pinnen och försöker vända det. Minnet fungerar som "hjulet". Den första studenten fast försöka hålla "hjulet" inte vrids. Studenten vrida ratten bör då röra händerna längre isär för att försöka vända hjulet, och noterar hur flytta händerna längre påverkar varandra sin förmåga att vrida ratten. Poängen med denna verksamhet är att visa att ju större hjul, desto mer kraft som kommer att tillämpas på vridning av axeln.

Water Wheel

Sätt upp ett vattenhjul, som en finns på en förskola klassrum vatten Play Station. Alternativt, konstruera en enkel vatten hjul genom limning papper knivar skär från ett index-kort till en tom tråd spolen. Skär av toppen av en läsk flaska och skar två hål i flaskan som är motsatsen till varandra. Hålen ska vara stor nog att passa i en penna i. Sätt spolen på en penna och passa penna i hålen. Skär ett hål mot botten av flaskan för vattnet att rinna ut. Häll vatten över hjulet, eller sitta den under en kran med vattnet rinnande lätt. Observera hur hjulet snurrar på sin axel. Notera de delar av vattenhjulet och funktioner varje del.

Lyft hinken

Ta två stolar med stege ryggar och placera dem med ryggen mot varandra, ungefär en fot isär. Lägg en kvast i toppen av stolarna. Knyt en tågända runt kvasten, och bind den andra änden till en liten hink. Placera kulor, stenar och andra objekt i skopan tynga ner den. Vrid nu kvasten för att lyfta hinken, låt den tillbaka ner. Nu tejp en linjal för att ena änden av kvasten, så att linjalen är i 90 graders vinkel mot kvast. Nu använda linjal för att slå kvasten och höja skopan. Denna verksamhet visar att det stora hjulet (i detta fall, härskaren), desto lättare är det att lyfta en last.

Pennvässare

Knyt en sträng till handtaget på en handmanövrerad pennvässare. Knyt en vikt till den andra änden, till exempel ett gem eller suddgummi. Vrid handtaget på pennvässare och observera hur förslaget lyfter vikten. Detta visar hur ett hjul och axel hjälper till att flytta laster.

    
    Copyright © 2011 give2all.org