välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

där har sitt ursprung kvartsit från?

Postad av : Valon Istrefi

Kvartsit är en hård bergart som urholkar sakta, så att den ofta ses i många klippor och andra naturligt exponerade ytor rock. Kvartsit finns i många delar av världen och är uppskattad för både dess styrka och skönhet

Skapande

kvartsit är en förvandlad bergart som skapas när sandsten, med hög andel kvarts innehåll, värms upp och komprimeras i jordens djup. Kvartsit oftast är vit till färgen, men rosa och grått sorter kan också hittas.

Platser

Den här typen av klippformation finns naturligt runt om i världen. I USA, kan större mängder av kvartsit finns längs Appalachian bergskedjan och i sydväst. Kvartsit också ligger i olika delar av världen med några viktiga källor upptäcks i Italien, Sverige och Norge.

Använder

kvartsit har använts sedan urminnes tider, som den attraktiva berg lätt kan samlas in i många delar av världen. Forntida kulturer som används kvartsit som en tidig form av pengar, för att göra religiösa och dekorativa skulpturer, och som verktyg. Modern användning av kvartsit innehålla glas och keramik, tak och golv, och landskapsplanering sten.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en DC fotocell
    
    Copyright © 2011 give2all.org