välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar dipolmoment

Postad av : Jeanette Morales

Atomerna i en molekyl obligation genom att dela elektroner. Teoretiskt, atomerna delar elektroner lika, balanserar så positiv elektrisk laddning i en atom i negativ elektrisk laddning i en annan atom. I praktiken är dock elektron dela ofullkomlig, som atomer bundna till varandra överlappar inte varandra perfekt. Således bär elektronen en liten elektrisk laddning när den färdas från en atom till en annan i en bondad par. Avgiften blir större avståndet mellan bundna atomer ökar. Denna avgift är känd som en dipolmoment, och innehållet består av dessa typer av par anses dipolar. Vatten är ett exempel på en dipolar ämne

Du behöver:. .
Värdet av joniska laddningen i Coulomb
Avstånd mellan atomerna i meter.
Penna.
Papper.
. . Kalkylator


1
Skriv formeln för dipolmoment på ditt papper: | m |=d * R. I den här formeln | står för det absoluta värdet | m av dipolmoment, vilket innebär att du uttrycker dipolmoment som ett positivt tal, även om själva beräkningen ger ett negativt tal. "D" står för värdet av avgiften, mätt i Coulomb. Vid beräkning av dipolmoment, kan du antingen välja den negativa laddningen i en atom eller den positiva laddningen i den andra, eftersom de är lika. "R" står för avståndet i meter mellan positiva och negativa joner.
2.
Anslut siffrorna för "d" och "R" i ekvationen i föregående steg, och utföra beräkningen. Använd Coulomb meter som din måttenhet.
3.
Konvertera resultatet till debyes med formeln D=(3,336 * 30/10) Coulomb meter. Med andra ord, dela det värde du fick i föregående steg med 3. 336 * 30/10 att konvertera den till debyes.

    Previous:nothing
    Next:Hur konvertera kilo till troy ounce
    
    Copyright © 2011 give2all.org