välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den vanliga användningsområden för safirer

Postad av : Magnus Ekblad

Safirer är korund, mest ett mineral ofta bryts ur bäck bäddar där de har etablerat, och används främst för smycken i olika färger och former. Blå safir är den vanligaste, men röd safir är en rubin. Andra färger kan vara från klar till rosa och grönt och svart. Krom ger korund en rosa utseende, och mer krom gör den röd, skapa en rubin. Järn och titan föroreningar skapar de blåa och gröna stenar.

Smycken

Sapphire har använts för fina smycken i århundraden. Sapphire gruvor i USA finns i Montana och North Carolina, men safirer användas för de flesta smycken tillverkning kommer från Thailand, Sri Lanka och Indien. Lägga titan skapar speciella utseende av en stjärna safir. Den speciella optiska utseende uppstår när titan kristalliserar i nål form. Smycken butiker har marknadsfört syntetisk star safir sedan 1947, Emporia universitet rapporter.

Slipning

Sapphire registrerar en nio på Mohs skala för hårdhet, och en diamant registrerar en 10. Eftersom stenen är hård, slipning använder är vanliga. Krossade korund mals till sand och pulver för slipning media att göra sandpapper, polermedel och skärande verktyg, enligt Geology. com. Korund användes som slipverktyg så många som 6000 år sedan, rapporterar Harvard University Gazette.

Laser

Ruby var den första grunden för en laser, och detta Ti-safir Laservåglängd är justerbar på den röd- till infraröda området av det elektromagnetiska spektrumet, enligt Reade webbplats. NASA har använt korund och andra ädelstenar att samla naturliga element från solens vindar. Renheten av ädelstenar som safirer hjälper till med upptäckt av ytterst ringa spår av element, rapporter Slate.



I en ovanlig twist, kan användning av laser avgöra om safirer har värmebehandlad, enligt Canadian Institute of GEMMOLOGI. Lasern skapas från safirer kan vara den bästa detektor av värmebehandling av safirer.

LED

Lysdioder, eller LED, använder belysning ett substrat eller första lagret av safir eller korund, skapa LED som ett dyrare alternativ till andra lökar. Denna belysning använder mindre el än glödljus och är säkrare än lågenergilampor som använder kvicksilver. Sapphire är en dyr del av LED, men Purdue University har tagit fram ett alternativ som får ersätta den dyra safir. Elektronik och leksaker är vanliga användningsområden för LED-belysning, men många användningsområden kan gälla om ekonomi skulle tillåta.

    Previous:nothing
    Next:struktur sackarin
    
    Copyright © 2011 give2all.org