välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om en temperatur luftfuktighet termometer

Postad av : Jan-Olof Stoor

En temperatur och fuktighet termometer är känd som en Psykrometer. Psykrometrar används för att beräkna relativ fuktighet (RH), som är mängden vattenånga i luften. När den aktuella lufttemperaturen och dess daggpunkt är desamma, RH är 100 procent

Du behöver:.
Förhyrda T1-linje
. Elektronik teknikerns handverktyg.
Kabel.
Kontakterna.

Daggpunkt

För att beräkna relativ luftfuktighet, måste man veta både den nuvarande lufttemperatur och dess daggpunkt. Daggpunkten hittas genom att kyla en viss temperatur till en nivå där kondens (dagg) former. Ju större skillnad mellan de aktuella lufttemperaturen och dess daggpunkt, desto lägre RH kommer att bli.

Psykrometer

En Psykrometer innehåller två termometrar. Den första är en torr glödlampa som mäter nuvarande temperatur, och den andra är en våt termometer som mäter daggpunkten. Den våta termometern är aspirerat, antingen genom snurrande (sling Psykrometer) eller blåser luft på den tills avdunstning är klar och dess temperatur stannar släppa. RH hittas genom att beräkna skillnaden mellan den våta och torra lökar och med en relativ fuktighet bord.

Psykrometer använder

psykrometrar är avgörande för väderprognoser. De tjänar också viktiga funktioner i museer att övervaka luftfuktighet för artefakt bevarande. Snabbt föränderlig luftfuktighet påskynda en försämring av många material.

    Previous:nothing
    Next:boreala ekosystem
    
    Copyright © 2011 give2all.org