välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur en ballong pinnar på en vägg

Postad av : Annika Hultén

Samma faktor som orsakar dina lakan att klamra sig fast tillsammans när de är färska från torktumlare är vad som tillåter en ballong att hålla sig till en vägg. I båda fallen är statisk elektricitet i arbetet

alla fysiska föremål är "Charged"

Atoms, som utgör alla fysiska föremål, innehåller protoner, elektroner och neutroner. Medan neutroner är, som namnet antyder, neutral i fråga om en avgift är protoner positivt laddade och elektronerna är negativt laddade.



Två negativa laddningar stöter ifrån varandra, precis som två positiva laddningar stöter ifrån varandra. Mittemot avgifter, å andra sidan, attraherar varandra.



Normalt är ett objekts avgifter balanserade, vilket gör att objektet neutral.

Ibland en obalans uppstår

Statisk elektricitet uppstår när det föreligger en obalans mellan negativ och positiva laddningar i ett objekt.



Om du gnider en ballong mot kläder och därefter hålla ballongen framgångsrikt mot en vägg, lagt till dig extra elektroner till ballongen. Med andra ord är väggen mer positivt laddade än ballongen. Ballongen fastnar i väggen genom "motsatser attraherar"-regeln.

Statisk elektricitet kan neutraliseras

Öppna ett fönster eller slå på en luftfuktare neutraliserar statisk elektricitet. Luftfuktighet är ett ledande bana för snabb neutralisering av statisk elektricitet.



Air jonisatorer neutraliserar också statisk elektricitet.

    Previous:nothing
    Next:hur man ska förstå fossiler
    
    Copyright © 2011 give2all.org