välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man skapar en graf spridningsdiagram

Postad av : Jonathan Nyberg

Ett spridningsdiagram är en statistisk diagram som visar förhållandet mellan två variabler. En variabeln på den horisontella (eller X-axeln) och den andra på den vertikala (eller y-axeln). Varje ämne är plottad med en fråga som motsvarar den som omfattas X-och Y betyg. Scatter diagram är användbara inte bara för att visa styrkan i ett förhållande, men dess form samt
1.
Ange kolumnrubriker i rad 1. Sätt variabeln som du vill på X-axeln i cell A1 och den variabel som du vill på Y-axeln i cell B2. Till exempel, om du gör ett punktdiagram av längd och vikt, anger "Höjd" i A1 och "Vikt" i B1.
2.
Mata in data. I vårt exempel anger längd och vikt på varje person i en rad, med höjden i kolumn A och vikt i kolumn B.
3.
Klicka på "infoga", "scatter" och sedan "graf" uppe till vänster. Detta är ett punktdiagram, men du kanske önskar ändra den.
4.
För en mer standard spridningsdiagram layout, välj "layout 1" i design-menyn och klicka sedan på X-axeln titel och skriv in "Höjd. "Klicka på Y-axeln titel och skriv in" Vikt ". Ta bort den lilla rutan till höger som säger" vikt ". Klicka sedan på rubriken i diagrammet och ange något lämpligt, t. ex. " längd och vikt. "

    Previous:nothing
    Next:hur en ballong pinnar på en vägg
    
    Copyright © 2011 give2all.org