välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en mycket billig hemmagjord solceller solcell

Postad av : Jonathan Nyberg

英文博客的留言增加外链 链接的有效力 一些可以发锚文本签名的 做链接的重要规则 英文网站优化工具大全

En solcell är en grundläggande del av en solpanel, en anordning som omvandlar solljus till elektricitet. Professionellt gjort solceller består av särskilt halvledarmaterial inklämt mellan metall kontakter och ett lager av icke-reflekterande glas. Halvledar är speciellt gjorda för att vara känsliga för den fotoelektriska effekten och svarar på ljus genom att släppa ett flöde av elektroner. Även dessa material är dyra, kan du göra din egen solcell hemma av material som är mycket billigare och lättare att komma med. En hemmagjord solcell är perfekt för demonstrationer vetenskap klass, mässor vetenskap och även driver ett eget litet enheter

Du behöver:.
Gasolbrännare
. Tunnplåt av koppar, såsom koppar blinka.
Tång.
Brandsäker yta, t. ex. sten eller cement.
1-fots längder av koppartråd.
Avisoleringstänger.
Krokodilklämman.
Cup.
Sked.
1 kopp salt.
Liten, tung vikt.


1.
Tänd ficklampan och håll den i ena handen. Plocka upp blad av koppar i andra handen, med hjälp av tång. Håll blad av koppar i lågan. Värm koppar tills avsnittet under lågan har glödande röda varm åtminstone en minut.
2.
Ställ kopparplåt ner på din brandsäkra yta. Plocka upp med tången igen, så du kan hålla en annan plats och värme ett nytt område med facklan. Upprepa denna process tills du har behandlat några olika fläckar på kopparplåt.
3.
Placera kopparplåt på din brandsäkra yta och låt den svalna till lufttemperatur. De områden som du uppvärmd bör svärtade, men även andra färger kan förekomma också.
4.
Skala bort 1 centimeter av isoleringen bort av varje ända av en av kablarna med Avisoleringstänger . Clamp ena änden av kabeln till kopparplåt, med hjälp av krokodilklämman. Se till att den är fastsatt att rengöra, unblackened koppar.
5.
Blanda salt i en kopp vatten tills det tar stopp upplösning. Vid denna punkt saltlösning med maximal styrka. Placera några droppar saltvatten på olika svärtade delar av koppar. På grund av mikroskopiska oegentligheter på ytan av koppar varje droppe kommer att ge olika resultat.
6.
Strip ena änden av isoleringen från varje ända av den andra kabeln med hjälp av Avisoleringstänger. Placera ena änden av denna tråd till en av de droppar saltlösning på svärtade områden av koppar. Placera vikten på toppen av tråd för att hålla den på plats. Solcellen är nu klar. Om du hakar de andra ändarna av kablar upp till en liten glödlampa när cellen är i direkt solljus, kommer det att lysa. Om du ansluter dem upp till en voltmeter, kommer du att kunna se hur mycket spänning ditt solcell producerar.

Tips och varningar


  • Använd gasolbrännare i strikt överensstämmelse med tillverkarens säkerhetsföreskrifter.
    Previous:nothing
    Next:Skillnaderna mellan FX & xf korrelatorer
    
    Copyright © 2011 give2all.org